Pulled pork burger
In the mood for some comfortfood? Probeer deze pulled pork burger samen met een Brugse Zot Dubbel. Een recept ontwikkeld door Claudia van Food from ClaudNine.
Recept
Ingrediënten
Pulled pork:
-
1.5 kg varkens schouderkarbonade
-
3 el bruine suiker
-
1 el zout
-
1 el paprikapoeder
-
1 tl knoflook
-
1 tl komijn
-
1/2 tl peper
-
scheutje zonnebloemolie
-
1 flesje Brugse Zot dubbel
-
1/3 fles bbq saus naar keuze
Burger:
-
2 hamburgerbroodjes
-
4 plakken zoetzure augurk
-
2 el mayonaise
-
2 el coleslaw
-
Verse koriander naar smaak
-
Optioneel: Extra bbq saus
Instructies
-
Verwarm de oven voor op 150 graden.
-
Snij de botten van het vlees en snij het vlees daarna in stukken van ongeveer 5×5 cm.
-
Meng de suiker met het zout, paprikapoeder, knoflookpoeder, komijn en peper. Wrijf het vlees met de kruiden in.
-
Verhit een beetje olie in je pan en bak het vlees aan beide kanten totdat het mooi bruin is. Doe dit in etappes. Op deze manier komt er extra smaak vrij van het vlees.
-
Doe al het vlees in de pan en giet de Brugse Zot Dubbel erbij. Doe het deksel erop en zet het in de oven. Laat het nu ongeveer 2,5 uur garen in de oven, maar kijk af en toe wel of er nog voldoende vocht bij zit. Het vlees hoeft niet onder water te staan, maar het moet ook niet helemaal droog koken.
-
Als je vlees gaar is en praktisch alle vocht is verdampt, trek het dan met 2 vorken uit elkaar.
- Kleine tip, je kan ook met een garde door het vlees kloppen. Op deze manier gaat het een stuk sneller! -
Verhoog de oventemperatuur naar 220 graden.
-
Voeg de bbq saus toe, goed roeren en zet dan nog een kwartier in de oven zonder deksel totdat de pulled pork wat krokante stukjes heeft.
-
Snij het burgerbroodje open, smeer mayonaise op de onderkant en leg hier 2 plakken augurk op, dan de pulled pork, dan de colslaw en als laatste wat verse koriander. Verdeel eventueel nog wat extra bbq saus hier overheen en leg de bovenkant van het broodje erop.
-
Dien direct op, met een flesje Brugse Zot Dubbel, natuurlijk