Vol au vent pasteitjes

Gecreëerd door Claudia van Food From Claud Nine.

Bierpairing
Brugse Zot Blond
Bereidingstijd
45 minuten
Ingrediënten
4 personen

Recept

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 500 ml kippenbouillon
  • 1 el olijfolie
  • 250 gram kastanje champignons
  • 1 wortel
  • 1 stengel selderij
  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 1 rol bladerdeeg
  • 1 ei

Instructies

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Rol het bladerdeeg uit en snijd met behulp van een uitsteekring of een glas 12 cirkels uit van 8 cm. Snijd uit 8 van deze cirkels een kleinere cirkel in het midden van 5 cm. Je hebt nu dus 4 hele cirkels, 8 ringen en 8 kleine cirkels. Prik met een vork gaatjes in de hele cirkels, maak de onderkant van de ringen vochtig en leg op elke cirkel 2 ringen. Bestrijk de bovenkant van de bakjes en de kleine cirkels met opgeklopt ei en bak 20 minuten af in de oven. Zet de oven uit en laat de bakjes afkoelen in de oven.
3. Pocheer de kipfilet in 8 tot 10 minuten gaar in bouillon. Haal de kip uit de bouillon, laat afkoelen en trek met een vork uit elkaar. Bewaar de bouillon.
4. Maak de paddenstoelen schoon en snijd in kwart delen. Verhit de olie in een koekenpan en bak de champignons tot deze bruin zijn, breng op smaak met peper en zout.
5. Snij de wortel in blokjes en snij de selderij in halve maantjes. Verhit de boter in een pan en fruit de wortel en selderij aan. Voeg de bloem, roer door en laat 2 tot 3 minuten mee garen. Voeg beetje bij beetje al roerend de bouillon toe totdat er een dikke saus ontstaat.
6. Voeg de kip en de paddenstoelen toe, breng op smaak met peper en zout.
7. Vul de pasteitjes met de ragout en dien direct op.