Chocoladetaartjes met peer en bierkaramel
Chocoladetaartjes met peer en bierkaramel van Brugse Zot Dubbel.
Bierpairing
Brugse Zot Dubbel
Bereidingstijd
35 minuten + afkoelen
Ingrediënten
4 personen
Recept
Ingrediënten
Voor de chocoladetaartjes met peer
- 120 g pure chocolade
- 120 g gezouten boter
- 200 g suiker
- 4 eieren
- 80 g zelfrijzende bloem
- 1 peer
- Handvol walnoten
Voor de bierkaramel
- 150 g rietsuiker
- 300 ml room
- 100 ml Brugse Zot Dubbel
- 1 kl vanille-extract of een zakje vanillesuiker
- Snuifje zout
Instructies
- Maak de bierkaramel. Doe de suiker, de Brugse Zot Dubbel, de room, het vanille-extract en het snuifje zout in een steelpannetje en laat zachtjes koken tot de karamel met 1/3de ingedikt is. Laat afkoelen.
- Maak de chocoladetaartjes. Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de boter en de chocolade.
- Meng in een aparte kom de eieren en de suiker, voeg er nadien beetje bij beetje de zelfrijzende bloem bij. Meng er dan het chocolade-botermengsel onder.
- Vet de taartvormpjes in en bestuif met wat bloem. Vul ze met het beslag. Snijd de peer in 8 partjes (verwijder het klokhuis) en schik 2 partjes peer per taartvormpje op het beslag.
- Bak de taartjes zo’n 25 minuten in de oven. Hak de walnoten fijn.
- Haal de taartjes uit de oven en ontvorm ze. Schik ze op taartbordjes en lepel er wat bierkaramel over. Strooi er de fijngehakte walnoten over en serveer.
Tip: je kunt de rest van de bierkaramel in een glazen bokaaltje enkele weken bewaren in de koelkast.