Chocoladetaartjes met peer en bierkaramel

Chocoladetaartjes met peer en bierkaramel van Brugse Zot Dubbel.

Chocoladetaartjes met peer en bierkaramel
Bierpairing
Brugse Zot Dubbel
Bereidingstijd
35 minuten + afkoelen
Ingrediënten
4 personen

Recept

Ingrediënten

Voor de chocoladetaartjes met peer

  • 120 g pure chocolade
  • 120 g gezouten boter
  • 200 g suiker
  • 4 eieren
  • 80 g zelfrijzende bloem
  • 1 peer
  • Handvol walnoten

Voor de bierkaramel

  • 150 g rietsuiker
  • 300 ml room
  • 100 ml Brugse Zot Dubbel
  • 1 kl vanille-extract of een zakje vanillesuiker
  • Snuifje zout

Instructies

  1. Maak de bierkaramel. Doe de suiker, de Brugse Zot Dubbel, de room, het vanille-extract en het snuifje zout in een steelpannetje en laat zachtjes koken tot de karamel met 1/3de ingedikt is. Laat afkoelen.
  2. Maak de chocoladetaartjes. Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de boter en de chocolade.
  3. Meng in een aparte kom de eieren en de suiker, voeg er nadien beetje bij beetje de zelfrijzende bloem bij. Meng er dan het chocolade-botermengsel onder.
  4. Vet de taartvormpjes in en bestuif met wat bloem. Vul ze met het beslag. Snijd de peer in 8 partjes (verwijder het klokhuis) en schik 2 partjes peer per taartvormpje op het beslag.
  5. Bak de taartjes zo’n 25 minuten in de oven. Hak de walnoten fijn.
  6. Haal de taartjes uit de oven en ontvorm ze. Schik ze op taartbordjes en lepel er wat bierkaramel over. Strooi er de fijngehakte walnoten over en serveer.

Tip: je kunt de rest van de bierkaramel in een glazen bokaaltje enkele weken bewaren in de koelkast.