Curry met scampi's
De pittige smaken van de curry met de frisheid van een Brugse Zot Blond. Overheerlijk! Een recept ontwikkeld door Claudia van Food from ClaudNine.
Recept
Ingrediënten
-
150 gram rijst
-
scheutje zonnebloemolie
-
1 ui, gesnipperd
-
rode peper, fijngesneden
-
2 tenen knoflook, fijngehakt
-
1 tl fijngehakte gember
-
1 el garam masala
-
1 tl komijn
-
1 tl koriander
-
1/2 tl paprika
-
1/4 tl kurkuma
-
2 el tomatenpuree
-
125 ml visbouillon
-
250 ml kokosmelk
-
20 rauwe scampi's
-
verse koriander
Instructies
-
Kook de rijst zoals op de verpakking vermeld staat.
-
Fruit de ui en de rode peper in wat zonnebloemolie tot de ui glazig is. Voeg de knoflook en gember toe en bak kort mee.
-
Voeg de kruiden en tomatenpuree toe en meng alles, voeg nu ook de visbouillon toe en meng door.
-
Voeg de gepelde en schoongemaakte scampi's toe en laat 5 minuten pruttelen.
-
Voeg als laatste de kokosmelk toe en laat nogmaals 5 a 10 minuten pruttelen totdat de scampi's gaar zijn en de saus is ingekookt.
-
Dien de curry op met rijst, verse koriander en uiteraard een glas Brugse Zot blond.