Zeetong met tomatenboter
Een recept gecreëerd door foodie Jelle Beeckman.
Bierpairing
Brugse Zot Blond
Bereidingstijd
30 minuten
Ingrediënten
2 personen
Recept
Ingrediënten
- 2 zeetongen
- 150 g gezouten boter
- Klein scheutje olijfolie
- Bloem
- Peper en zout
- 2 sinaasappels
- 50 ml passata
- 1 teen look
- 75 g zongedroogde tomaten
- 20 g basilicum
- 100 g rucola
- Frietjes
Instructies
- Kruid de vis met peper en zout, wentel door de bloem.
- Smelt de boter, voeg een beetje olie toe zodat de boter niet verbandt, en bak de vis goudbruin voor ongeveer 3 min aan elke kant.
- Snijd de partjes uit de sinaasappel.
- Bak de frietjes.
- Haal de vis uit de pan. Voeg de look, passata en zongedroogde tomaten toe en zet nog 30 seconden op het vuur. Overgiet de vis er mee.
- Werk af met de sinaasappel en basilicum.